عرضه قراردادهای استاندارد به مردم، تکلیف بر زمین مانده سازمان ثبت

عرضه قراردادهای استاندارد به مردم، تکلیف بر زمین مانده سازمان ثبت

به گزارش لباس نو، یک کارشناس اقتصاد اظهار داشت: استفاده از قراردادهای استاندارد می تواند اعتماد را افزایش دهد و تضمین کند که حق مالکیت حفظ می شود.



به گزارش لباس نو به نقل از مهر در دنیای امروز، تضمین حقوق مالکیت و ایجاد امنیت برای سرمایه گذاران از عوامل حیاتی برای رشد اقتصادی می باشد. یکی از ابزارهای مؤثر در این مورد، استفاده از قراردادهای استاندارد است که قوه قضاییه برای اجرای قانون اجبار به ثبت معاملات ابلاغ کرده است. قوه قضاییه در آیین نامه ماده ۳ این قانون، سازمان ثبت و اسناد کشور را مکلف به تنظیم قراردادهای استاندارد کرده است و همینطور این نهاد را مسئول بارگذاری قراردادهای استاندارد بر روی سکوهای معاملاتی املاک قرار داده است. دراین باره جمشید عدالتیان، اقتصاددان و استاد دانشگاه توضیحاتی را در گفتگو با خبرنگار مهر عرضه داد. عدالتیان اعتقاد دارد این قراردادها، با هدف پیشگیری از بروز اختلافات و اطمینان از صحت معاملات، شرایطی را فراهم می کنند که افراد با اطمینان بیشتر به سرمایه گذاری و انجام معاملات بپردازند و گردش سرمایه و رشد اقتصادی تسریع شود.

قوه قضاییه و ایجاد اعتماد در روابط اقتصادی با عرضه قراردادهای استاندارد

جمشید عدالتیان در رابطه با اهمیت قراردادهای استاندارد اظهار داشت: در روابط اقتصادی این مشکل همیشه وجود دارد که مابین دو نفر یا چند نفر که کاری انجام می دهند، قراردادی باشد که کمتر تنش داشته باشند و سرعت گردش را در اقتصاد بالا ببرد. علیرغم اینکه قوه قضاییه را همه به این می شناسنش که اگر مشکلی پیش بیاید به آنجا رجوع نماییم، لازم و ضروریست که پیشگیری کند. قوه قضاییه تلاش کرده است با عنایت به بندهای مختلف قانون، قراردادهای استاندارد را عرضه نماید و می تواند خیلی بار مردم را سبک کند. به نظرم این اقدام قوه قضاییه سبب می شود اعتماد بین کسانیکه در فعالیتهای اقتصادی هستند، بیشتر شود و سرعت کارها افزایش یابد.
این استاد دانشگاه، نتایج قراردادهای استاندارد را توضیح داد: هرچقدر قوه قضاییه به این سمت برود که قراردادهای استاندارد به وجود بیاورد، هم از بار خودش کمتر می شود، هم اعتماد در گردش مالی و اقتصادی بیشتر می شود. همان گونه که در کشورهای پیشرفته می بینیم واقعاً سبب شده است که تأمین کننده ها و ذی نفعان مختلف یا کسانیکه در معاملات اقتصادی با هم کار می کنند با خیال راحت تر و با سرعت بیشتر کار انجام دهند. در اموال غیرمنقول دیدیم که خیلی چیزهای عجیب و غریب در بازار اتفاق می افتد، امیدوارم که بتواند بازار را هم رونق دهد.

اقدامات قوه قضاییه در تأمین امنیت سرمایه گذاری و مالکیت

این اقتصاددان در مورد تاثیر تضمین حقوق مالکیت در اقتصاد بیان نمود: در اقتصادها بسیار اهمیت دارد که مالکیت ها تضمین شوند. مالکیت تضمین شدن سبب می شود که افراد با انرژی بیشتری به سرمایه گذاری، کارآفرینی و مسائل مختلف بپردازند. اگر تضمینی نباشد چه در بنگاه اقتصادی، چه در مسائل شخصی برای حفظ آن چه که زحمت کشیده است، این عدم اعتماد سبب می شود که سرمایه فرار کند. بهتر است حقوق مالکیت بیشتر به رسمیت شناخته شود، هم از سوی مردم، هم از سوی دولت و اینکه قوه قضاییه و حکمرانی از این حقوق مالکیت بشدت دفاع کنند.
وی اضافه کرد: نمونه های زیادی پیش آمده است که مثلا در شمال ایران زمینی می خرید و این ها سند هم نداشتند و همین جوری معامله می شوند. اگر ۵ سال نباشید، می بینید یک نفر آمده است، زمینتان را تصرف کرده است. این ها سبب می شود کسی که برای سرمایه گذاری به آنجا آمده است، رغبت نکند سرمایه گذاری کند، زمینی بخرد، کارخانه ای بسازد. شک دارد. می گویند اگر با یک محلی آشنا نباشید ملکتان را تصرف می کنند. هر جای ایران می تواند اتفاق بیفتد. هم اکنون من با خیال راحت می دانم که همه جا سند وجود دارد؛ حتی اگر در یک روستا هم بروم، سند صادر گردیده است و می توانم آنجا زمینی بخرم، بسازم و…. تا هم اکنون واقعاً مانع می شد که آدم جایی برود و سرمایه گذاری کند و مطمئن باشد که تصرف نمی گردد.

چگونه تضمین مالکیت و قراردادهای استاندارد به تسریع رشد اقتصادی کمک می کند؟

این استاد دانشگاه قانون اجبار به ثبت معاملات را عاملی برای جذب سرمایه گذاری دانست و اظهار داشت: در شهر های بزرگ خیلی مراقبت های بیشتری بود. اغلب جاها سند داشت. هم اکنون گفتند همه جا را می خواهیم سند بدهیم. وقتی که این زمین به نام شما شده است و سند دارید، ما پشت سرش ایستادیم کسی تعرض نکند. اگر هم باز معامله کردیم با قراردادهای استاندارد کار نماییم، با این هوشیاری کار نماییم که اتفاقی برایتان نیفتد. این ها سبب می شود که سرمایه بگردد و سرمایه گذاری صورت گیرد. سرمایه گذاری یعنی رشد اقتصادی تسریع می شود، حتی در مناطقی هم که خیلی هم دور افتاده است.
عدالتیان افزود: مثلا اگر در یک شهر بزرگ ایران زندگی می کنید، می خواهید در یک شهر دور افتاده ای سرمایه گذاری کنید، وحشتتان پایین می آید و سرمایه گذاری می کنید، به این معنا که آن منطقه شروع می کند به رشد کردن؛ چرا؟ برای اینکه پول از بیرون تزریق و سبب حرکت هایی می شود. از تمام مهم تر اینست که هر خواننده ای که مصاحبه ما را می خواند، ته ذهنش ببیند چقدر عدم اطمینان در مشارکت در ساخت، در پیش خرید اتفاق میفتاد و سبب شده بود که سرمایه دور شود، مشکلات و دعاوی زیاد شود. هرچقدر مشکلات بیشتر باشد شما امتناع می کنید از اینکه سرمایه گذاری کنید. ملکی را بخرید و مطمئن باشید که مالکیتش تضمین شده است.
این اقتصاددان بیان نمود: مثلا یک سرمایه گذار خارجی معامله ای می کند، می خواهد مطمئن باشد که فردا نمی آیند تصرف کنند. اگر این اطمینان را ندهیم، سرمایه خارجی هم نمی آید. این مطلب بسیار اهمیت دارد. هرچقدر مالکیت ها بیشتر به رسمیت شناخته شود و مورد حمایت قرار بگیرد، هم جذب سرمایه گذاری داخلی بیشتر خواهد شد، هم از جهت سرمایه گذاری خارجی. به طورکلی سرمایه گذاری بیشتر یعنی توسعه اقتصادی بیشتر. باید روابط بین یک یا دو یا چند نفر که با هم ارتباط اقتصادی دارند از سوی قوه قضاییه تضمین شود. هرچه بیشتر تضمین شود، اطمینان بیشتر می شود. هزینه مبادله در ایران خیلی بالاست، پایین می آید و بهتر و بهتر می شود و رشد اقتصادی بوجود می آورد.

1403/09/26
10:03:24
5.0 / 5
53
تگهای خبر: اقتصاد , اقتصادی , توسعه , خرید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۵
لباس نو