نیمی از هزینه های خانوارهای شهری مربوط به نان و گوشت و مسكن می باشد

نیمی از هزینه های خانوارهای شهری مربوط به نان و گوشت و مسكن می باشد

متوسط هزینه ی کل خالص سالانه یک خانوار شهری در سال گذشته، ۶۲۱، ۳۹۲ هزار ریال بوده است که نسبت به رقم مشابه در سال قبل ۳۱ درصد افزایش نشان میدهد.



به گزارش لباس نو به نقل از مرکز آمار ایران، طرح آمارگیری هزینه ودرآمد خانوار با قدمتی ۵۰ ساله از مهم ترین طرح های آماری مرکز آمار ایران است. هدف کلی این طرح، برآورد متوسط هزینه ها و درآمد یک خانوار شهری و یک خانوار روستایی در سطح کشور و استانها است. در سال ۱۳۹۹ تعداد خانوارهای آمارگیری شده در این طرح ۱۹۳۰۶ خانوار نمونه در نقاط شهری و ۱۸۲۵۱ خانوار نمونه در نقاط روستایی کشور است.
نگاهی به اهم نتایج طرح درسال ۱۳۹۹ در مناطق شهری و روستایی نشان میدهد که:
- متوسط هزینه ی کل خالص سالانه یک خانوار شهری ۶۲۱، ۳۹۲ هزار ریال بوده است که نسبت به رقم مشابه در سال قبل ۳۱ درصد افزایش نشان میدهد. از هزینه کل سالانه خانوار شهری ۱۶۱، ۰۹۴ هزار ریال با سهم ۲۶ درصد مربوط به هزینه های خوراکی و دخانی و ۴۶۰، ۲۹۸ هزار ریال با سهم ۷۴ درصد مربوط به هزینه های غیرخوراکی بوده است. در میان هزینه های خوراکی و دخانی، بیشترین سهم مربوط به هزینه آرد، رشته، غلات، نان و فرآورده های آن و گوشت هر کدام با سهم ۲۱ درصد و در میان هزینه های غیرخوراکی بیشترین سهم با ۵۰ درصد مربوط به هزینه مسکن، سوخت و روشنایی بوده است.
- متوسط درآمد اظهار شده سالانه یک خانوار شهری ۷۶۴، ۷۴۶ هزار ریال بوده است که نسبت به سال قبل، ۳۸ درصد افزایش داشته است. بر این اساس در سال ۱۳۹۹ رشد متوسط درآمد سالانه خانوارهای شهری بیشتر از رشد متوسط هزینه کل سالانه است. منابع تامین درآمد خانوارهای شهری نشان میدهد که ۳۱.۴ درصد درآمد از مشاغل مزد و حقوق بگیری، ۱۵.۷ درصد از مشاغل آزاد کشاورزی و غیرکشاورزی و ۵۲.۹ درصد از محل درآمدهای متفرقه خانوار تامین شده است.
- مقایسه درصد خانوارهای شهری استفاده کننده از لوازم عمده زندگی در سال ۱۳۹۸ نسبت به سال ۱۳۹۹ نشان میدهد که خانوارهای استفاده کننده از یخچال فریزر از ۷۰.۲ به ۷۱.۹، جاروبرقی از ۹۱.۷ به ۹۱.۵، ماشین لباسشویی از ۸۷.۱ به ۸۷.۳، اجاق گاز از ۹۹.۱ به ۹۸.۹ و مایکروویو و فرهای هالوژن دار از ۱۲.۳ به ۱۲.۴ درصد تغییر یافته است. همین طور درصد خانوارهای شهری استفاده کننده از اتومبیل شخصی و ماشین ظرفشویی هر کدام به ترتیب با ۵۳.۱ و ۷.۶ درصد نسبت به سال قبل بدون تغییر بوده است.
- در سال ۱۳۹۹، عمده ترین نوع سوخت مصرفی ۹۴.۵ درصد از خانوارهای شهری برای گرما، گاز طبیعی (شبکه عمومی) بوده است.
- متوسط هزینه کل خالص سالانه یک خانوار روستایی ۳۴۰، ۶۷۹ هزار ریال بوده است که نسبت به سال قبل ۳۰.۵ درصد افزایش نشان میدهد. از هزینه کل سالانه خانوار روستایی۱۳۶، ۴۴۲ هزار ریال با سهم ۴۰ درصد مربوط به هزینه های خوراکی و دخانی و ۲۰۴، ۲۳۷ هزار ریال با سهم ۶۰ درصد مربوط به هزینه های غیرخوراکی بوده است. در میان هزینه های خوراکی و دخانی، بیشترین سهم مربوط به هزینه آرد، رشته، غلات، نان و فرآورده ای آن با ۲۵.۰ درصد و در میان هزینه های غیرخوراکی، بیشترین سهم با ۳۲.۰ درصد مربوط به مسکن، سوخت و روشنایی بوده است.
- متوسط درآمد اظهار شده سالانه یک خانوار روستایی ۴۲۰.۴۷۰ هزار ریال بوده است که نسبت به سال قبل ۴۱.۶ درصد افزایش داشته است. منابع تامین درآمد خانوارهای روستایی نشان میدهد که ۳۲.۷ درصد از مشاغل مزد و حقوق بگیری، ۲۹.۷ درصد از مشاغل آزاد کشاورزی و غیرکشاورزی و ۳۷.۵ درصد از محل درآمدهای متفرقه خانوار تامین شده است.
- مقایسه درصد خانوارهای روستایی استفاده کننده از لوازم عمده زندگی در سال ۱۳۹۸ نسبت به سال ۱۳۹۹ نشان میدهد که خانوارهای استفاده کننده از اتومبیل شخصی از ۳۲.۷ به ۳۴.۱، یخچال فریزر از ۵۰.۴ به ۵۲.۷، اجاق گاز از ۹۸.۴ به ۹۸.۳، جاروبرقی از ۶۵.۹ به ۶۷.۵، ماشین لباسشویی از ۵۶.۵ به ۵۸.۱، ماشین ظرفشویی از ۰.۵ به ۰.۴ و مایکروویو و فرهای هالوژن دار از ۲.۳ به ۱.۶ درصد تغییر یافته است.
- در سال ۱۳۹۹ عمده ترین نوع سوخت مصرفی ۷۵، ۲ درصد از خانوارهای روستایی برای گرما، گاز طبیعی (شبکه عمومی) و ۱۳.۳ درصد نفت سفید بوده است.
متوسط هزینه ها و درآمد خانوار بر حسب استان
بررسی متوسط هزینه کل سالانه یک خانوار شهری نشان میدهد که استان تهران با ۹۵۷، ۰۱۶ هزار ریال بیشترین و استان خراسان شمالی با ۳۵۱، ۹۴۳ هزار ریال کمترین هزینه را در سال ۱۳۹۹ داشته اند.
همچنین استان تهران با ۱، ۰۹۸، ۱۱۸ هزار ریال بیشترین و استان سیستان و بلوچستان با ۴۷۸، ۸۳۱ هزار ریال، کمترین متوسط درآمد سالانه یک خانوار شهری را در سال ۱۳۹۹ به خود مختص کرده است.
بررسی متوسط هزینه کل سالانه یک خانوار روستایی نشان میدهد که استان البرز با ۵۶۶، ۴۲۷ هزار ریال بیشترین و استان سیستان و بلوچستان با ۱۸۰، ۳۹۵ هزار ریال کمترین هزینه را در سال ۱۳۹۹ داشته اند.
همچنین استان البرز با ۶۷۶، ۸۹۷ هزار ریال بیشترین و استان سیستان و بلوچستان با ۱۸۱، ۰۹۱ هزارریال، کمترین متوسط درآمد سالانه یک خانوار روستایی را در سال ۱۳۹۹ به خود مختص کرده است.

1400/05/03
23:06:32
5.0 / 5
2503
تگهای خبر: لباس , هزینه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
لباس نو