وثیقه گذاری رمزارزها خرید اعتباری کالاهای وارداتی را ممکن می کند

وثیقه گذاری رمزارزها خرید اعتباری کالاهای وارداتی را ممکن می کند

لباس نو: دستیار وزیر امور اقتصادی و دارایی استفاده از ظرفیتهای رمزارزها در تسهیل تجارت خارجی کشور را نقطه شروع مطلوبی برای به رسمیت شناختن این حوزه عنوان نمود.



به گزارش لباس نو به نقل از مهر نشست «سیاستگذاری رمز ارزها و رمزدارایی ها و جایگاه آن در نظام ارزی کشور» با حضور تعدادی از اساتید و صاحبنظران و فعالان این حوزه با میزبانی «پژوهشکده امور اقتصادی وزارت اقتصاد» انجام می شود. این جلسه، پنجمین نشست تخصصی از دهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی بود که در بازه آبان تا اسفندماه سال جاری با موضوع «حکمرانی ارزی؛ ثبات و رونق اقتصادی» درحال برگزاری است. در پنجمین نشست از این همایش فرصت ها و تهدیدهای مواجهه با پدیده رمز ارزها و رمزدارایی ها برای اقتصاد ایران مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
«وثیقه گذاری رمز ارزها» خرید اعتباری کالاهای وارداتی را ممکن می کند
محمد جلال دستیار وزیر امور اقتصادی و دارایی، در این جلسه اظهار داشت: با مقولات جدیدی همچون پدیده رمز ارزها ابتدا باید پدیده انگارانه مواجه گردید نه مبتنی بر تهدید و فرصت، همین طور باید بصورت مستمر نحوه مواجه بروزرسانی شود. ذات اقتصاد دیجیتال به نحوی است که برای نقش آفرینی نیازی به گرفتن مجوز از کشورها ندارند و فارغ از مرزها توسعه می یابد. بدین سبب به این حوزه باید نگاه انطباقی داشته باشیم و بهترین تصمیم را بگیریم. هم اکنون تنها درباب عدم تولید رمز ارزها با بهره گیری از نیروی برق جمع بندی وجود دارد و در دیگر حوزه ها نه امکان کنار گذاشتن وجود دارد و نه ساختارها برای رسمیت دادن و امکان تنظیم گری برقرار است.
وی با تأکید بر این که اگر با یک پدیده جدید بموقع مواجه نشویم، به مرور تهدیدهای آن بیشتر می شود، اضافه کرد: معرفی ظرفیتهای این پدیده در عرصه مبادلات خارجی می تواند نقطه آغاز به رسمیت شناختن آن باشد. بطور مثال ایده وثیقه گذاری رمز ارزها نزد نهادهای مالی و شرکت های بزرگ خارجی در کشورهای صادرکننده کالا به ایران می تواند جایگزینی برای اسناد اعتباری باشد که به سبب تحریم ها مدتهاست که از آن محروم هستیم. بدین سبب استفاده از رمز ارزها به عنوان وثیقه بین المللی در تجارت بین المللی برای خرید اعتباری به شدت مفید خواهد بود. ظرفیت بعدی ایجاد ارزهای جایگزین بر پایه دارایی های رمزنگاری شده است که می تواند به ویژه با همکاری مجموعه های مثل بریکس، قسمتی از مشکلات مبادلات تجاری خارجی کشور را رفع کند. شفافیت و امنیت بلاک چین، این امکان را برای ایران فراهم می آورد. ظرفیت سوم راه اندازی نوعی گواهی سپرده کالایی یا توکن برمبنای دارایی های کشور است که می تواند به عنوان ابزار تضمین برای خرید اعتباری یا خرید مدت دار مورد استفاده قرار بگیرد و دست کم واردات شرکت های صادراتی را بدون نیاز به تامین ارز ساماندهی کند.
جلال در آخر اظهار داشت: باتوجه به واقعیت های حاکم بر اقتصاد ایران، همچون این که نرخ ارز نمی تواند تک نرخی شود و موارد مشابه، من فکر می کنم این امکان وجود دارد که یک تجربه موفق در عرصه رمز ارزها معرفی شود و مورد استفاده قرار بگیرد تا از فضای جدل فعلی خارج شویم و اجماعی برای به رسمیت شناختن این حوزه ایجاد شود. من معتقدم نقطه عزیمت به این سمت استفاده از ظرفیتهای این حوزه در مبادلات خارجی است.


منبع:

1402/10/16
16:29:31
5.0 / 5
628
تگهای خبر: اقتصاد , اقتصاد مقاومتی , اقتصادی , تجربه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۵
لباس نو