گسترش فیلترشکن ها عامل شیوع بالای بدافزارها در ایران

گسترش فیلترشکن ها عامل شیوع بالای بدافزارها در ایران

به گزارش لباس نو یک کارشناس فناوری اطلاعات اظهار داشت: بر اساس گزارش کسپراسکای، ایران یکی از دارندگان رتبه بالا در بدافزارهای جهان در سال ۲۰۲۱ بوده که یکی از مهم ترین دلایلش، گسترش فیلترشکن هاست.


میلاد نوری در گفتگو با ایسنا، با اشاره به اینکه بر اساس گزارش کسپراسکای که یکی از شرکتهای امنیتی جهانی است، ایران در سال ۲۰۲۱ در بخش بدافزارهای جهان رتبه بالایی کسب کرده است، اضافه کرد: در این زمان مرکز ماهر هم درباره شیوع بدافزارها گزارش داده، اما هیچوقت عمق فاجعه در این ابعاد نبوده است. حتی چین با آن حجم کاربر، در رتبه دوم قرار گرفته است. زمانی که تلگرام فیلتر شد، خیلی از کارشناسان اخطار دادند که ما کاربری که اصلا به فیلترشکن برای کارهای روزانه اش احتیاج ندارد را به سمت استفاده از فیلترشکن ها به هر قیمتی سوق می دهیم.
وی افزود: روزهایی بود که هنوز مردم به واتس اپ کوچ نکرده بودند و تلگرام در بین کسب و کارها خیلی همه گیر بود و خیلی از آنها آدرس تلگرام داشتند. خیلی از افراد اخبار را از راه کانال های تلگرامی پیگیری می کردند؛ همه این کسب و کارها وقتی با مشکل فیلترینگ مواجه گشتند، تا یک دوره پیش از مهاجرت به واتس اپ و همه گیر شدن واتس اپ، از ابزارهای فیلترشکن استفاده می کردند، تا وقتی که افراد تصمیم گیر فیلترشکن ها و ابزارهای دور زدن فیلترینگ را هم به صورت دوره ای مسدود کردند.
این کارشناس فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه ما اپلیکیشن های فیلترشکن که معتبر هستند را در مارکت های داخلی نداریم، اضافه کرد: در گوگل پلی و اپ استور هم فیلترشکن های معروف را مسدود کرده بودند و به جایی رسیدیم که فیلترشکن های غیررسمی در تلگرام دست به دست می شد؛ کاربر در یک گروه و کانال ناشناس، بدون هویت و مشخصات مجاز، هر ابزار دور زدن فیلترینگ را که می دید، سریعا و بدون توجه به سطح دسترسی ها نصب می کرد. همیشه هم افراد کلاهبرداری که به دنبال سوءاستفاده و دسترسی به اطلاعات و خالی کردن حساب مردم هستند، کمین کرده و روی همین موج ها سوار می شوند.
نوری افزود: آنها در چارچوب ابزارهای دور زدن فیلترینگ، اپلیکیشن هایی را طراحی می کنند که امکان دارد از شما دسترسی به پیامک، گالری و لوکیشن را بگیرد، دسترسی های غیرمتعارفی که برای آن اپلیکیشن نیاز نیست. به طرق مختلف از این دسترسی ها استفاده می نمایند. مثلاً امکان دارد یکی دسترسی به گالری افراد را بگیرد و از اطلاعات و تصاویر افراد برای باج گیری برای عدم انتشار تصاویر استفاده نماید. یکی دیگر از کلاهبرداری ها این است که این اپلیکیشن ها دسترسی به پیامک را می گیرند.
وی با اشاره به اینکه طبق اطلاعات پلیس فتا، حجم فیشینگ به علت استفاده از رمز پویا کاهش پیدا کرده، اظهار نمود: اما فیلترشکن هایی هستند که روی گوشی شما نصب می شوند و دسترسی به پیامک دارند، زمانی که اینها قصد دارند فیشینگ کرده و حساب شما را خالی کنند، به پیامک رمز پویایی که برای شما ارسال می شود هم در لحظه دسترسی دارند و آنرا به سرور خودشان منتقل می کنند و ما می بینیم که هم اکنون با وجود این که رمز پویا هم داریم، باردیگر فیشینگ گسترش پیدا کرده است.
این کارشناس فناوری اطلاعات تصریح کرد: فیلترشکن ها غیر از این که خودشان گوشی کاربر را آلوده کنند، فرهنگ نصب کردن اپلیکیشن از هر منبعی را بین مردم جا انداختند. اگر هم اکنون اپلیکیشن موسیقی در یک کانال تلگرامی وجود داشته باشد، مردم بدون ترس آنرا نصب می کنند، چون احساس می کنند فیلترشکن هایی که نصب کردند، مشکلی برایشان ایجاد نکرده، نسبت به این هشدارها بی تفاوت شدند، چون بارها نصب کردند و خودشان خبر ندارند که اینها بدافزار بوده است. ازاین رو این جنبه دیگر قضیه مسدودسازی است و هرچه مسدودسازی ها بیشتر شود، بدافزارها گسترده تر می شوند و امکان دارد عواقب سنگینی داشته باشند.
نوری افزود: مارکت های ایرانی نمی توانند اپلیکیشن هایی مانند فیلترشکن و حتی اپلیکیشن توییتر و یوتیوب را داشته باشند. کسی که به اینها علاقمند باشد، می تواند به هر طریقی از مارکت ها و منابع غیررسمی این اپلیکیشن را نصب کند، اما ما کاربر را تشویق کردیم که اپلیکیشن هایش را از مرجع غیررسمی دانلود کند. عمده علت شیوع بدافزارها، به علت مسدودسازی ها و فیلترینگ است که مرکز ماهر هم پیش از این اخطار داده بودو هم اکنون گزارش کسپراسکای از سال ۲۰۲۱، در عمل نشان داده حدس و گمان هایی که کارشناسان داشتند، به حقیقت پیوسته است.




منبع:

1400/12/14
11:37:36
5.0 / 5
1790
تگهای خبر: دانلود , فناوری , قیمت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
لباس نو