خسارت سیل چند هزار میلیارد تومان بود؟

خسارت سیل چند هزار میلیارد تومان بود؟

به گزارش لباس نو تعداد قابل توجهی از استان های كشورمان از همان روزهای آغازین سال درگیر سیل شدند و این اتفاق تلخ علاوه بر اینكه تلفات جانی بر جای گذاشت، خسارات مالی سنگینی هم به كشور وارد كرد.



همه اینها در حالی است كه از همان ابتدا، آمار ضد و نقیضی از خسارات واردشده به دستگاه ها و تأسیسات توسط مسئولان عرضه می شد. اما روز ۲۴ فروردین ماه اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری همه دستگاه های اجرایی كشور را موظف كرد ضمن تدوین و عرضه برنامه زمان بندی برای جبران خسارات و بازسازی مناطق صدمه دیده از سیل، گزارش برآورد دقیق و شفاف از میزان خسارات وارده به مناطق سیل زده را كه به تأیید ستاد مدیریت بحران سیل رسیده باشد، حداكثر تا روز ۲۷ فروردین ماه تهیه و ارائه نمایند.

خسارت بیشتر از ۲۲۰۰ میلیارد تومانی سیل به بخش صنعت، معدن و تجارت

خسارت های اولیه بخش صنعت، معدن و تجارت در سیل اخیر تابحال ۲۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال برآورد شده است. خسارت های واردشده به واحدهای صنعتی تابحال ۵ هزار میلیارد ریال، واحدهای صنفی حدود ۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال، قالیبافان حدود هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال و زیرساخت ها و تأسیسات شهرك های صنعتی و راه های دسترسی به معادن حدود هزار و ۵۵۰ میلیارد ریال برآورد شده است.

طبق گزارش وزرات صنعت، خسارت های صنعت، معدن و تجارت استان خوزستان با عنایت به وضعیت فعلی قابل بررسی نیست اما طبق برآوردهای اولیه حدود ۱۰ هزار میلیارد ریال به این استان خسارت وارد شده است.

طبق برآوردهای اولیه تابحال به ۳۸۲ واحد صنعتی و ۱۷ هزار و ۹۰۰ نفر قالیباف در سیل اخیر خسارت برآورد شده است. در استان گلستان ۱۰۰ واحد و ۱۰ هزار نفر، استان مازندران ۳۰ واحد و هزار نفر، استان ایلام ۸۰ واحد و ۲۰۰ نفر، استان لرستان ۱۲۵ واحد و ۶ هزار و ۲۰۰ نفر، استان كرمانشاه ۳۰ واحد و ۵۰۰ نفر و چهار محال و بختیاری ۱۷ واحد در قالیبافی خسارت دیده اند. خسارت های وارد شده به بخش قالیبافی استان خوزستان هنوز قابل بررسی نیست.

همچنین تابحال در استان های گلستان، ایلام، لرستان، كرمانشاه، مازندران، لرستان و چهارمحال و بختیاری ۲۶ شهرك صنعتی از لحاظ زیرساخت و تأسیسات شهرك گرفتار خسارت شده اند كه از محل اعتبار تملك دارایی های سرمایه ای برای بازسازی آنها و دسترسی به معادن ۱۵۴ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان اختصاص داده شده است. خسارت مربوط به استان خوزستان در این بخش تابحال برآورد نشده است.

۴۰۰۰ میلیارد تومان؛ ارزیابی خسارت سیل به شبكه ارتباطی

اما معاون برنامه ریزی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای با اشاره به اینكه در مجموع حدود ۱۳ هزار كیلومتر از شبكه ارتباطی كشور در اثر وقوع سیل صدمه دیده است، اعلام نمود: برآورد می شود كه حدود سه تا چهار هزار میلیارد تومان میزان خسارت شبكه های ارتباطی كشور باشد.

او گفته است كه در خیلی از مسیرهای ۱۳ استان كشور گرفتار خسارت ناشی از سیل شده ایم كه در استان های گلستان، مازندران، ایلام، خوزستان، لرستان، چهارمحال و بختیاری، كهگیلویه و بویراحمد و فارس خسارت ها بیشتر بوده و بیشترین خسارت بر شبكه های ارتباطی به استان لرستان وارد شده است.

آسیب ۳۰۰ میلیاردی سیل به میراث فرهنگی

معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هم می گوید: ۷۳۰ اثر تاریخی ۲۵ استان كشور در اثر بارش باران و سیلاب صدمه دیده اند كه برپایه بررسی ها و پایش های انجام شده تا كنون به اعتباری معادل ۳۰۰ میلیارد تومان برای مرمت و نجات بخشی این آثار نیاز است.

او اما محوطه ها و تپه های تاریخی را شامل اعداد و ارقام اعلام شده نمی داند و تاكید می كند: به علت قرار داشتن این محوطه ها در آب، هنوز كارشناسان موفق به بررسی و پایش آنها نشده اند.

۱۲۲۰ میلیارد تومان خسارت سیل در شبكه آبرسانی

معاون راهبردی و نظارت بر بهره برداری شركت آب و فاضلاب كشور اظهار نمود: بر مبنای برآوردهای اولیه خسارت تعیین شده برای تمامی شهرها و روستاهای مناطق سیل زده در بخش آب حدود ۱، ۲۲۰ میلیارد تومان تخمین زده شده است. هشت میلیون نفر درگیر سیل بودند كه از این تعداد یك میلیون و ۶۰۰ نفر در بخش روستایی و مابقی در بخش شهری بودند به عبارتی ۱۲۰ شهر و تعدادی زیادی روستا با این مساله مواجه گشتند.

۲۱۰۰ میلیارد تومان خسارت به تأسیسات آب و برق

وزیر نیرو هم با بیان این كه به دنبال بارش ها و سیل اخیر مجموعاً ۲ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان خسارات به تأسیسات وارد شده است، اظهار داشت: هم اكنون یك و نیم درصد روستاها متأثر از سیل و قطعی برق و قطعی آب آشامیدنی هستند.

بخش كشاورزی ۱۳ هزار میلیارد تومان خسارت دیده است

وزیر جهاد كشاورزی هم اعلام نمود كه بخش كشاورزی در جریان سیل اخیر ۱۳ هزار میلیارد تومان خسارت دیده است.

وزیر جهاد كشاورزی با اشاره به این كه بخش زراعت، باغبانی و دام بیشترین خسارت را دیده اند، اظهار داشت: همینطور زنبور عسل، مرغداری و مزارع پرورش ماهی هم صدمه جدی دیده اند و ایستگاه های پمپاژ تجهیزاتش بخش عمده ای از بین رفته است.

سیل بیشتر از ۳۵۰۰ میلیارد تومان به خطوط ریلی و جاده ای كشور صدمه زد

وزیر راه و شهرسازی اظهار داشت: تا كنون بیشتر از ۱۴ هزار كیلومتر از طریق های كشور در بیشتر از ۶ هزار و ۸۰۰ نقطه كشور گرفتار صدمه شده و ۷۲۵ پل به صورت كامل تخریب شده است.

اسلامی تصریح كرد: سیل به بیشتر از ۱۰ هزار و ۹۰۰ ابنیه فنی، شامل آب نماها و انواع پل ها صدمه وارد كرده است. ۷۲۵ پل به صورت كامل تخریب شده است و بخش دیگر از پل ها صدمه های كلی یا جزئی دیده اند.

خسارت ۳۰۰ میلیارد تومانی سیل به تأسیسات گازی

مجید بوجارزاده - سخنگوی شركت ملی گاز -اظهار كرد: طبق برآوردی كه تابحال توسط مدیرعامل شركت صورت گرفته، سیلاب ها در استان های مختلف كشور حدود ۳۰۰ میلیارد تومان به تأسیسات گازی صدمه رسانده اند؛ البته این رقم هنوز نهایی نیست و پس از اتمام سیلاب بررسی های دقیق آغاز خواهد شد، چونكه هم اكنون خیلی از شیرهای گاز زیر آب هستند.

خسارت بیشتر از ۲۳۰ میلیارد تومانی سیل به شهرك های صنعتی

معاون فنی سازمان صنایع كوچك و شهرك های صنعتی ایران هم اعلام نمود كه در برآورد اولیه خسارت سیل اخیر، زیرساخت شهرك های صنعتی حدود ۱۰۰ میلیارد تومان و ۹۲ واحد صنعتی حدود ۱۳۶ میلیارد تومان خسارت دیده اند. زیرساخت شهرك های صنعتی استان های گرفتار سیل شامل تأسیسات، معابر، تصفیه خانه فاضلاب، شبكه های آب رسانی، گاز، فاضلاب و … در برآورد اولیه حدود ۱۰۰ میلیارد تومان خسارت دیده اند.

علاوه بر اعلام نهایی خسارت ها توسط وزارت خانه ها، در طول همه این روزها استاندارها و فرماندارها هم به صورت جداگانه آماری از خسارت های واردشده به شهرها و روستاهای مختلف عرضه كرده اند.




1398/02/01
23:18:55
5.0 / 5
6201
تگهای خبر: صنایع دستی , صنعت , صنعتی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۱
لباس نو