مجری طرح خبر داد

نصب سامانه احراز هویت غیرحضوری افراد از راه دور برای مراکز متقاضی

نصب سامانه احراز هویت غیرحضوری افراد از راه دور برای مراکز متقاضی

به گزارش لباس نو به گزارش لباس نو، عضو هیئت علمی دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران و مجری طرح «احراز هویت غیرحضوری افراد از راه دور با تشخیص چهره و تشخیص زنده بودن تصویر» از نصب و استقرار نهایی این سامانه برای مراکز متقاضی اطلاع داد.


دکتر هادی ویسی در گفتگو با ایسنا با اشاره به اینکه برای برخی مراکز متقاضی تحت لیسانس این سامانه تهیه و بعد از تائید نهایی و انجام تست های امنیتی به آنها تحویل داده شده است، اظهار نمود: الان این سامانه زیر بار عملیاتی عمومی رفته است.
وی مزایای استفاده از این سامانه را کاهش رجوع حضوری به دفاتر خدماتی، کاهش ترافیک و جلوگیری از سرایت بیماریهای مسری در زمان همه گیری برشمرد و اضافه کرد: سامانه «احراز هویت غیرحضوری افراد ازراه دور با تشخیص چهره و تشخیص زنده بودن تصویر» برای احراز هویت دیجیتالی افراد در دفاتر قضایی، شهرداری، دولت الکترونیک، بانک ها، بیمه ها و.... کاربرد دارد و ارباب رجوع می تواند بدون حضور فیزیکی و به صورت دیجیتالی و برخط فرآیندها را با امنیت لازم در منزل بپیماید.
مجری طرح با تاکید بر دیجیتالی شدن بیشتر فرآیندها، یکی از کارکردهای کلیدی مراکز فوق را احراز هویت دانست و اظهار داشت: در خیلی از مراکز برای احراز هویت شخص رجوع کننده مدارک شناسایی نظیر کارت ملی درخواست و یا از مراکز معتبر نظیر ثبت احوال استعلام می شود و عکس مدرک شناسایی با چهره فرد تطبیق داده می شود که از راه این سامانه میتوان همه مراحل این کار را به صورت الکترونیکی انجام داد.
ویسی با اشاره به اینکه در داخل کشور برای سجام، بورس، قوه قضائیه(سامانه ثنا) و شماری از بانکها با شروع به کار حساب غیرحضوری احراز هویت از این طریق به انجام می رسد، اشاره کرد: در بعضی مراکز اپراتور انسانی حضور دارد و در بعضی مراکز الگوریتم های هوش مصنوعی برای این هدف استفاده می شود.
این استاد دانشگاه تهران و متخصص هوش مصنوعی در رابطه با رویه انجام کار، اظهار داشت: برای انجام احراز هویت غیرحضوری، علاوه بر استعلام های بیرونی، دو کار اصلی توسط الگوریتم های هوش مصنوعی باید انجام شود؛ ابتدا اطمینان از تأیید هویت افراد است که با تطبیق دادن عکس چهره متقاضی(سلفی یا ویدئو) با عکس مرجعی از آن فرد (که می تواند از مراجع رسمی مانند ثبت احوال گرفته شود) امکان پذیر می شود و در مرحله دوم، تشخیص زنده بودن فرد(لایونز) در تصویر است که برای اطمینان از اینکه تصویر ارسالی از روی عکس یا ویدئوی قبلی افراد گرفته نشده و در لحظه فیلمبرداری شده است، می باشد. برای این کار روش های مختلفی در هوش مصنوعی وجود دارد، همچون اینکه یک ویدئو از متقاضی گرفته و محتوای آن با الگوریتم های پردازش تصویر تحلیل شود و یا اینکه متنی تصادفی به او نشان داده و از فرد خواسته شود که آنرا بخواند و یا در زمان های خاصی از ضبط ویدئو پلک بزند و یا جهت سر خویش را تغییر دهد.
وی افزود: بدین ترتیب کاربر به چالش کشیده می شود تا در لحظه یک پاسخ را تولید نماید و این مساله به میزان خوبی از تقلب و روش های دور زدن سیستم مانند جعل عمیق (Deep Fake) جلوگیری می کند.
ویسی با اشاره به اینکه در این بخش ۶ تا ۷ الگوریتم هوش مصنوعی را توسعه داده ایم که یکتا و اختصاصی است، اضافه کرد: از دیگر قابلیت های سامانه اجرا شده، تشخیص کیفیت تصویر است که در این حالت درصورتیکه نور پشت تصویر چهره باشد، کیفیت کاهش پیدا می کند و یا اگر تصویر تار باشد (بر اثر لرزش دست موقع تصویر گرفتن) کیفیت افت می کند که این موارد با روش های تحلیل تصویر تشخیص داده می شود و بدین ترتیب کارآیی سامانه بالاتر می رود. همینطور قابلیت تشخیص خودکار سن و جنسیت افراد از دیگر قابلیت های سامانه است که از آن برای تشخیص هویت افراد مشابه مانند خواهر- برادرها و افراد دوقلو کمک گرفته می شود.
مدیر فنی پروژه این سامانه با اشاره به اینکه برای افراد متقاضی، این سامانه می تواند به صورت کامل در محل آنها و روی سرورهای سازمان نصب شود، اشاره کرد: در حالتی دیگر افراد می توانند به صورت ابری یا Cloud درخواست را ارسال نمایند تا بعد از تحلیل داده ها پاسخ سامانه که مبین تأیید یا رد هویت فرد متقاضی است، عرضه شود.
ویسی توضیح داد: این سامانه و قابلیت های آن برای انجام کارهای بزرگ برای مراکزی چون بانک ها، بیمه ها، اپراتورها و سازمان های بزرگ دولتی و خصوصی می تواند بر روی سیستم نصب شود و سرویس نرم افزاری و سخت افزاری عرضه شود. اما برای کسب و کارهای کوچک مانند برخی صرافی های ارز، ویدئو به سرور ابری این سامانه ارسال شده و بعد از تحلیل نتایج داده می شود.
وی تصریح کرد: فاز ۴ این طرح اوایل سال به پایان رسید و الان سامانه به صورت عملیاتی آماده عرضه خدمات احراز هویت غیرحضوری به کسب و کارهاست.



1401/05/21
15:09:06
5.0 / 5
3089
تگهای خبر: توسعه , تولید , جنس , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳
لباس نو